Då jag fått en "förälskelse" i pepparrot och har planerat för råbiff på älg med pepparrot tänkte jag att denna snaps kunde bli en bra match.
ca 7 dl brännvin/vodka
Ca 250 gram pepparrot
1 citron
sockerlag
Noilly Prat - En torr vermut med smak av citrus och malört.
tunn kökshandduk, eller typ silduk
Ett stort tättslutande kärl/burk som rymmer brännvinet och lämnar minst halva behåll tom.
Skala och skiva pepparroten och tvätta och dela citronen.
Häng i handduken med pepparrot och citron så att locket sluter tätt och det inte når brännvinet.
Låt hänga i 3 dagar.
Smaka av med Noilly Prat och sockerlag
Jag smakade av med ca 2 matskedar av respektive sockerlag och Noilly Prat. Smakade först direkt - fy f-n vad stark smak och sedan avtog den riktiga styrkan lite, men det är fortfarande en snaps som kräver tilltugg. Det är rejält med bett i den!!
Naturligtvis går det säkerligen att smaka av med mer, men den blev riktigt god till råbiffen som jag återkommer till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar