torsdagen den 15:e november 2012

Hjortronmylta, havrecrunch och vit chokladcheescacke

Helgens efterrätt blev inspirerad av ett recept där vi fick nytta av våran hjortronlikör som oftast bara står och väntar i skåpet.

Delarna till efterrätten görs med fördel en bra stund innan, var för sig och läggs ihop vid servering.

Supergott!

till ca 6 pers
Cheesecake
500 gram kesella
200 gram philadelphiaost
2 gelatinblad
200 g vit choklad
1 vaniljstång

Hjortronmylta
150 gram hjortron
50 gram socker
3 cl hjortronlikör

Havrecrunch
25 g smör
2 msk socker
0,5 dl havregryn
2 msk vetemjöl

Lägg gelatinbladen i kallt vatten
Vispa osten och kesellan
Smält chokladen i vattenblad
Krama ur gelatinbladen och blanda ut i chokladen
Rör ner chokladen i ostbandningen och klicka/spritsa upp i formar/glas

Blanda hjortron med socker och sprit. Låt stå en lång stund.

Blanda ingredienserna till havrecrunchen till smuldeg och sprid ut på en plåt
Baka i 10 minuter på ca 175 grader tills det får fin färg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar