Delarna till efterrätten görs med fördel en bra stund innan, var för sig och läggs ihop vid servering.
Supergott!
till ca 6 pers
Cheesecake
500 gram kesella
200 gram philadelphiaost
2 gelatinblad
200 g vit choklad
1 vaniljstång
Hjortronmylta
150 gram hjortron
50 gram socker
3 cl hjortronlikör
Havrecrunch
25 g smör
2 msk socker
0,5 dl havregryn
2 msk vetemjöl
Lägg gelatinbladen i kallt vatten
Vispa osten och kesellan
Smält chokladen i vattenblad
Krama ur gelatinbladen och blanda ut i chokladen
Rör ner chokladen i ostbandningen och klicka/spritsa upp i formar/glas
Blanda hjortron med socker och sprit. Låt stå en lång stund.
Blanda ingredienserna till havrecrunchen till smuldeg och sprid ut på en plåt
Baka i 10 minuter på ca 175 grader tills det får fin färg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar