söndag 22 januari 2012

Kryddig vildsvinsgulash med surkål och turkisk youghurt

Hittade ett recept på en vildsvinsgulasch, från Anders Levén, i någon jakttidning som jag fluktat över ett tag. Passade fint med en kryddig och het soppa en ruggig vinterdag när värmlänningarna dök upp.

Vi hade ett ritkigt hett paprikapulver hemma, varför det hela blev ganska starkt!

Receptet räcker till 4-6 personer

1 kg grytbitar, vildsvin
3 msk rökt paprikapulver, välj typ efter hur kryddigt du vill ha det
1 gul lök, i bitar
2 röda paprikor, skurna i bitar
2 stk vitlöksklyftor i bitar
1 tsk kummin
200 g surkål med vin på burk
1 buljongtärning
vatten
ett par rejäla nävar champinjoner
3 dl turkisk youghurt/ cremé fraiche
smör och olja
salt/peppar

Bryn köttet i en het panna med smör och olja. Flera omgångar, så panna inte tappar temperatur och det får fin färg.
Lägg i gryta och fortsätt på låg temperatur med paprikapulvret.
Bryn under tiden grönsakerna (förutom svampen), tillsätt kummin mot slutet.
I med grönsakerna i grytan, på med vatten så det täcker och låt skjuda på spisen, eller i ugnen på drygt 100 grader tills köttet blivit riktigt mört. Ca 60 minuter.
När det gått 40 minuter, stek svampen och häll i grytan.
Värm surkålen.
Smaka av med salt och peppar.

Servera i soppskålar med surkål och youghurten.

Som sagt, perfekt en ruggig vinterdag!

1 kommentar:

  1. Låter gott det får vi testa. Undrar om jag inte har lite vildsvin i frysen...

    SvaraRadera