Recepten räckte till ca 20 tapas av varje.
Kryddiga älgköttbullar med tomatsås
400 gram älgfärs (kan nog köras påvilken viltfärs som helst)
2 msk ströbröd
4 msk vispgrädde
10-15 droppar tabasco
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk spiskummin
smör till stekning
salt/peppar
Blanda ströbröd och grädde, låt svälla någon minut.
Färs och kryddor. Blanda i ströbrödet.
Provstek en liten bulle för att testa kryddning.
Rulla små köttbullar och stek i smör.
Tomatsås
1 gul lök, skalad och finhackad
2 vitlöksklyftor, skalad och pressad eller hackad
1/2 dl olivolja
2 msk tomatpurè
2 dl viltfond
1 burk bra krossade tomater
1 tsk oregano
1tsk strösocker
salt/peppar
Fräs lök och vitlök i olivolja, utan att få färg.
Tilsätt, tomatpure, socker och fräs ytterligare.
I med viltfond och tomater.
I med kryddor och koka i 10 minuter.
Kör med stavmixer till slät sås och smaka av med salt/peppar.
Koka mandelpotatis med skalen på och halvera. Sätt en tandpetare genom köttbulle och potatis doppa i tomatsåsen. Smaskens!
ca 100 gram rökt älghjärta (eller annat inte för hårt rökt viltkött)
1/5 dl lingon
1 dl creme freich
1 äpple, skalat och finhackat
salt/peppar
2 msk Rostad hackad mandel
3 Fikon
surdegsbaguette/knäckebröd...
Vispa créme fraichen. Blanda med lingon och äpple, Smaka av med salt/peppar.
Skiva det rökta kötttet tunnt.
Dela fikon i små bitar
Lägg upp skivad baguette, på med kött, blandningen och garnera med mandel och eventuellt någon färsk krydda,.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar