Det blir inte så mycket lammfärs när vi styckar våra lamm. Vi försöker ta tillvara på alla fina bitar, så det är inte var dag som man springer på ett paket färs i frysen...
Det blev en perfekt kombo där jag gjorde något spett utan de starka kryddorna till barnen och de naturligtvis gillade Risonin.
För de som inte testat Risoni, är det vanlig pasta, som liknar ris.
Lammspett
Ett paket lammfärs
Salt
Harissa kryddblanddning eller en blandning av egna kryddor. Jag tog chillipeppar, korianderfrön, kummin, spiskummin, paprikapulver och salt, som jag mortlade.
Grillspett
Salta färsen och gör rullar av den.
Tryck igenom grillspett. Om du grillar nedan, så är det bra att låta dem ligga i vatten innan så de inte börjar brinna.
Rulla lammspetten i kryddblandningen.
Steg i grillpanna eller grilla på utegrillen.
Risoni
Under tiden du gör Ratatouillen nedan så glöm inte att koka Risoni enligt förpacknigen....
Ratatouille
Ett par charlottenlökar eller en gul lök
En aubergine, skalad
En zucchini
1 gul paprika
1 röd paprika
några fina tomater, gärna olika färger
0,5 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
Lite färska örter, typ basilika, timjan
salt/peppar
Finhacka lök och vitlök.
Hacka ner grönsaker i lagom mumsbitar.
Svetta lök och vitlök i olja.
Lägg i aubergine, zucchini, paprika i pannan och stek en stund.
Lägg i tomater och lite örter och låt puttra i ca 10 minuter
Smaka av med lite salt och peppar i slutet
Familjens Rylins receptsamling med mycket lamm, älg, vildsvin, rådjur, annat vilt eller nötkött som vi har tillgång till. Allt ekologiskt eller lokalt! Denna hemsida fungerar som ett uppslagsverk för egna favoriter med lite tips och tricks som man kommer på. Vi snor friskt och försöker länka när vi tänker på det. Alla recept tillagas på egen risk då vi bara är glada amatörer som skjuter lite från höften. Hoppas ni hittar något gott! /Anders Rylin
torsdag 19 september 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar