Då vi fått en helt underbar salami från faster Inga-Maj, som dock är så stor att den inte endast går att ta slut på genom mackor, så fick vi hitta på något annat.
En pasta med diverse från kylskåpet och skafferiet med lite italiensk touche.
Bandpasta
ca 200 g strimlad salami
en finhackad gul lök
en näve oliver, lätt hackade
en näve soltorkade tomater, lätt hackade
några droppar tabasco
Grädde
lite mjöl
Inte så mycket salt och peppar, då oliverna var salta och salamin väldigt pepprig
Peccorino
Sätt på pasta vatten
Bryn salami och lök
I med oliver och tomater
På med grädde och i med några droppar tabasco
låt småputtra och strö över lite mjöl, så det tjocknar
När pastan är klar, häll av och häll sedan i röran och toppa med peccorino efter smak.
Blev smaskens!
Familjens Rylins receptsamling med mycket lamm, älg, vildsvin, rådjur, annat vilt eller nötkött som vi har tillgång till. Allt ekologiskt eller lokalt! Denna hemsida fungerar som ett uppslagsverk för egna favoriter med lite tips och tricks som man kommer på. Vi snor friskt och försöker länka när vi tänker på det. Alla recept tillagas på egen risk då vi bara är glada amatörer som skjuter lite från höften. Hoppas ni hittar något gott! /Anders Rylin
torsdag 22 december 2011
Pasta med Salami, soltorkadetomater och oliver
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar