
Seneftermiddagen spenderades med årets julgodis. Gick faktiskt över förväntan och blev både gott och väldigt fint. Ulle hade köpt lite dekorativt strössel ii olika former, såsom snövflingor, guld pärlor osv.
Naturligtvis gjorde vi det gör bäst och mest... snodde recepten! Följ länkarna i respektive recept.
Rocky road alá Leila
12 kakor600600 gmörk kvalitetschoklad 70 %22 påsardumlekola22 nävarminimarshmallows33 dlsalta jordnötter11 dlskalade pistagenötter
Gör så här
1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).
2. Blanda samtliga ingredienser.
3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.
4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.
Lingonkola
Ingredienser Beräknat för 10 portioner
2 dl frysta lingon | |
1 1/2 dl grädde | |
2 1/2 dl strösocker | |
1 msk ljus sirap | |
Klä en form cirka 15*15 centemeter med bakplåtspapper.
Tina lingonen och mixa med en stavmixer,
sila av fruktköttet. Koka lingonsaft, grädde, strösocker och ljus sirap och låt
det sjuda på låg värme tills termometern visar 122 grader. Det går även bra
att göra ett så kallat kulprov för att vara på den säkra sidan. Häll upp i formen
och låt stelna. Klipp kolan i lagom stora bitar och slå in fint.
Polkachokladkaka
Ingredienser Beräknat för 10 portioner
10 st | polkagrisar |
400 g | vit choklad |
100 g | mörk choklad |
|
|
|
Krossa polkagris till lagom stora bitar, använd en påse och gryta t ex.
Smält vit och mörk choklad. Stryk ut ett lagom tjockt lager av vit choklad på en plåt med bakplåtspapper, ringla över mörk choklad och sist strör du på krossad polka.
Låt stelna och bryt lagom stora bitar och lägg i en fin skål.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar