
Enklare korvbröd kan man nog inte göra även om det tar lite tid, då de skall jäsa lite granna.
1 pkt jäst (torr eller färsk)
0,5 liter mjölk
2 tsk havssalt
50 gram rumsvarmt smör
750 g mjöl (vetemjöl, eller blanda gärna in något nyttigt och grovt)
Om du kör torrjäst så kan du blanda det i mjölet först, annars så blanda allt i en degblandare. Smula ner den färska jästen om du kör det.
Knåda degen i blandaren 10 minuter.
Lägg en handduk, eller folie över och ställ undan i 30 minuter.
Dela degen i typ 25 delar och rulla, eller dra ut till små bröd om ca 12 cm.
Lägg på bakplåtspapper under en handduk och låt jäsa i minst 1,5 timmar.
Grädda i 225 grader i ca 10 minuter.
Avnjut i vårsolen med en god korv och en bärs!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar