onsdag 28 augusti 2013

Mac and Cheese

Har nog aldrig direkt ätit en renodlad makaroner och ost tidigare, men blev ruskigt sugen efter att ha sett ett avsnitt av Masterchef Australia för ett tag sedan. Till slut letade jag upp receptet som nedan är i princip en riktig "ripp off"...

- OBS Varning!! Lika onyttigt som gott!!

Gruyere är en riktigt god hårdost som kombinerades med en Cheddar från Skottorps slott i Halland. Mycket smakrik och god!

400 g makaroner eller annan passande pasta
olivolja
1 pkt rökt bacon, gärna tärna
5 dl grädde
125 g riven cheddar
250 g riven Gruyere
2 vitlöksklyftor, pressade eller rivna
1 tsk rökt paprikapulver
2 tsk dijonsenap
100 g riven parmesan
1 näve färska brödsmulor
(20g riven färsk tryffel) - struntade vi i...
salt/peppar

Smörj en form med smör eller olja.
Koka pastan "al dente" och spola sedan i kallt vatten. Lägg i en skål.
Dra på ugnen på full grill.
Bryn bacon gyllene och låt rinna av på papper.
Rör ner baconet i makaronerna.
Koka upp grädden, dra ner värmen och låt sakta sjuda (ca 5 min) tills den tjocknar lite. Akta så det inte bränner vid.
Dra av från värmen och rör i Cheddar och Gruyere, lite i taget, tills det smält.
Rör ihop vitlök, rökt paprika och senap varefter det rörs ner i grädden.
Salta och peppra och blanda sedan i pastan.
Häll upp i den smorda formen, strö över brödsmulor och parmesan och gratinera i ugnen på grill.
Strö eventuellt över lite riven tryffel och servera med en god sallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar