fredag 19 april 2013

Pulled Pork på Vildsvin

Förra fredagen var det fullt hus med åtta vuxna och fyra barn som skulle utfodras.

Har länge funderat på att göra Pulled pork och när Tina gjorde det på fyran för någon vecka sedan så tänkte jag, att nu slår jag till. Tina gjorde som en typ av tacos, vilket ju skulle passa bra till barnen.

Blev en liten variation på den traditionella fläskkarren baserat på en fin vildsvinsstek från i sommar. Ca 2,5 kilo vildsvinskött räckte långt med en egen barbecuesås som är lysande. Om jag får säga det själv...

Serverade med lite tillbehör såsom guacamole, coleslaw och gurkan som var med i Tinas recept.

Tillagades på en fredag då jag jobbade hemma. Perfekt! In i ugnen kl 8 på morgonen och färdigt till middagen kl 18.

Som tacos räcker receptet säkert till 12 vuxna och en del barn.

2,5 kg Vildsvinskarre eller stek
en stor eller två små lökar skalade och klyftade
4 vitlöksklyftor, lätt krossade med kniven
1-2 msk chilipulver (såsen blir ganska het...)
1 msk paprikapulver
ca 6 dl barbecuesås köpt eller egen
1 dl kallpressad rapsolja

Sätt ugnen på 100-110 grader
Dela din stek eller karre i ca 500 g delar och lägg i en gryta med lock tillsammans med ingredienserna och gojsa runt.
Ställ in i ugnen ca 8-10 timmar men titta till kanske ett par gånger och vänd runt lite.
Låt vila lite innan du serverar.

Lägg upp köttet på ett fat vid servering och bara dra isär det tokmöra köttet med ett par gafflar.

Servera som tacos med lite tillbehör, pålägg till macka, till klyftpotatis eller va f-n som helst...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar