lördag 20 april 2013

Het vildsvinskarre med ugnsbakade tomater och diverse rostade godsaker

Ville få använt lite butternutpumpa, blomkål, rotsellerie och morot som låg i kylen. Det blev att ugnsrosta dem lite och servera med en vildsvinskarre som var lagom för två i frysen.

Serverade med något som blivit frugans favvotillbehör Rödvinsbrässerade champinjoner och smålök. Testa detta om du inte gjort det. Passar nog till allt kött.

Receptet räckte till två vuxna, samt en liten kräsen kille som inte ens smakade...

ca 500 g vildsvinskarre
chiliflakes
salt
olja

Se till att grillen är tänd eller att grillpannan står på plattan, så den är riktigt het.
Badda in den rumstempererade karren med olja, salta och krydda rejält med chiliflakes så det blir bra hetta.
Grilla i panna eller på grillen och låt sedan gå färdigt i ugnen på ca 120 grader till 63 grader och låt sedan vila ca en kvart under en handduk innan du serverar.

Rostade godsaker (vad vi hade hemma)
En morot
1/4 butternut
100 g rotsellerie
1/4 del blomkålshuvud
1 tsk timjan
salt
olja

Tärna allt i cm stora tärningar.
Lägg allt utom blomkålen i en ugnsfast form och häll över några msk olja och timjan och rör runt lite.
In i ugnen under köttet.
När köttet nästan är färdigt lägger du i blomkålen.
När köttet är färdigt och skall vila så dra på 175 grader och möjligtvis grill för att ge allt lite färg.

Servera med en Rödvinssås.


Halverade dessutom ett par tomater med lite olja och salt som jag lade i en form och lät gå bredvid rotsakerna .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar