söndag 24 mars 2013

Massor av Quesadillas

Vi gör quesadillas i mellanåt. Perfekt som aptitretare i trekanter, till bilturen, matlådan, jaktryggsäcken, utflykten, eller som en enkel lunch och det som behövs är väl i princip mjuka tortillas (alla har väl en förpackning hemma till fredagsmys...), ost och lite rester. Kan ätas varma eller kalla, har ingen betydelse.
Ta t ex lite överbliven skinka, köttfärsås, kyckling, korv eller annat gott som ni kan bre ut eller skiva tunt.
Bred/lägg ut över ett tortilla bröd, riv eller skiva över en god ost.
Krydda med örtkryddor. Gärna färska.
Lägg på en andra tortilla.
Stek i panna på medelvärme med olja men passa så du inte bränner dem (det är lätt att göra) och vänd sedan för att steka andra sidan.

I fredags gjorde vi på köttfärs, västerbottenost och timjan, skinka, parmesan och basilika och köttfärs, parmesan och oregano.

Dessutom är de lätta att laga även för en liten kille på tre år...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar