torsdag 6 december 2012

Vildsvinssalsiccia


Årets obligatoriska korvstånkardag gick av stapeln förrr förra helgen, men nu dyker recepten upp...

Att göra egen korv kan rekommenderas alla och salsiccia är en favorit. Ett par av mina största matupplevelser har varit tillsammans med min fru, i Italien och med Salsiccia. Först en pizzia med korv på från den mycket lilla pizzerian Speedy Pizza som spisades på rummet på en vingård i Toscana med diverse andra lokala specialiteter och naturligvis en lokal flaska rött. Sedan som en salsicciaburgare på toppen av Mont Baldo vid Garda sjön med ett glas rosé med vidunderlig utsikt och sällskap.

När du gör egen korv. Jobba med riktigt kalla ingridienser, nästa halvfrusna och ha gärna din utrustning för att mala i frysen innan, för att hålla allt frächt. Korven kan frysas som den är, sudas lite innan eller varför inte använda färsen som i salsivcciaköttbullar och strunta i hela korvstoppningen.


Salsiccia md vildsvin (eller fläskfärs)
ca 1,8- 2 vildsvinsfärs, gärna grovt malet
ca 500 gram späck grovhackat eller grovt malet
4 vitlöksklyftor
2 msk fänkolsfrön
1,5 msk mald svartpeppar
2 dl torrt rött vin från italien
3 tsk salt
3 msk finhackad rosmarin
5 meter svinfälster



Lägg fjälstret i vatten några timmar innan och skölj någon gång.
Mal köttet, färsen och vitlöken.
Blanda alla ingidienserna och ställ in i kylsåpet en stund, gärna en timma så smeten för svälla och sätta sig lite.
Stoppa korven och frys in.

Snurra korven så du får många korvar och bind i mellan åt med steksnöre så du kan klippa av och frysa i lagom förpackningar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar