söndag 29 april 2012

Vildsvinsragù

Inför lunchbesök av en gammal kollega så blev det en snabb köttfärssås på vildsvinsfärs som fanns i frysen. Dessutom så närmar sig ju den nya jaktsäsong, så vi får allt börja tömma nu...


50 g pancetta - strimmlad (eller bacon)
1 finhackad lök
1 finhackad morot
1 finhackad selleristjälk
500 g vildsvinsfärs
2 dl vitt vin
1 burk fina krossade/passerade tomater
Lagerblad
5 rossade enbär
1 kvist rosmarin - hackad
några kvistar repad och hackad timjan.
salt/peppar
smör
olivolja
riven parmesan

Låt frönsakerna småfräsa/svettas i olivolja på medelvärme tillsammans med pancettan så att de inte får färg, men löken blir genomskinlig. Under tiden bryner du köttfärsen i smör en annan panna på hög värme så den får lite färg.
Lägg samman och häll i vin som får reducera ner lite innan tomaterna åker i.
I med lagerblad och kryddor och låt småputtra ca 30 minuter. Kokar vätskan ner för mycket, så späd på med lite vatten.
Servera med nykokt pasta och riven parmesan.

Riktigt smarrigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar