Uppe i Sjönevad på besök var det dags för lite friluftsliv när solen tittade fram och det nästa kändes som vår! Till detta recepten behvöer man förbereda sig hemma med ugnspannkaka och sedan ha med sig en stekpanna som kan användas över öppen eld. Ugnspannkaka:
| 3 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 8 dl mjölk 5 ägg 1 msk smör  | |
|           Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop de torra ingridienserna. Vispa i mjölken och vispa sist i äggen till en jämn smet. Smörj en långpanna med smör och häll sedan i smeten. Grädda i ca 20 minuter tills pannkakan har fin färg och har stelnat. Klipp i bitar och ta med ut i korgen... Matdags Stek rimmat fläsk i stekpanna med smör över den öppna eldan. När fläsket börjar få färg, river du i pannkakan och steker på lite till i flottet från fläsket. Servera i kåsor eller på lämplig tallrik. Passar nog med lingen men utan det går det ju att äta med händerna... Smaskens!  | |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar