söndag 26 februari 2012

Klassiska Scones

Lika enkelt och snabbt som genialt att bjuda på till till t ex söndagsfrukosten eller eftermiddagsfika.
Gör sig som bäst med lite färskost och Lemon curd enligt mig!

3 dl mjölk
100 gram smör
7-8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt

Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda mjöl, bakpulver och salt.
Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet genom att berarbeta och nypa ner det.
Blanda i mjölken till en deg. Rör inte i onödan.
Tryck ut degen på en mjölad yta ca 3 cm tjockt och stansa gärna ut med en rund form då blir de riktigt snygga och lagom stora. Pensla gärna med ägg och strö lite råsocker eller solrosfrön på om man vill lyxa till det.
Lägg på bakplåtspapper och in i ugnen i 10 minuter tills de är gyllenbruna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar