Receptet räcker till ca 6-7 vuxna.
Ca 1,5-2 kg skivad bog från lamm, med ben och allt
Salt/peppar
Några rosmarinkvistar

Nypotatis
Div örter från landet
Oliv eller rapsolja
Rosta potatisarna i ugn. Blanda örterna med olja och fördela inför sista minuterna och höj då gärna värmen, så blir de fint krispiga.
Salsa Verde
Ca en kruka basilika
Ca en kruka persilja
Ca en kruka mynta
Eller andra gröna örter...
2 msk kapris
4 sardeller
2 vitlöksklyftor
2 del olivolja
1 nypa socker
1 liten klyfta citron
Salt/peppar
Lägg örter, kapris, vitlök och sardeller i en högvpå en stor skärbräda och hacka tills det är fint. Lägg allt i en skål, häll i olja och blanda. Smaka av med kryddorna och kläm i lite citron. Servera gärna köttet med salsan på och ackompanjerat med potatisen och en god sallad. En bättre sommarkväll blir det inte!!
Tack för en underbar middag.... hälsar vi från Värmland.
SvaraRadera