söndag 15 januari 2012

Lasagne – Annorlunda, men skitgod!

Har blivit en favvo lasagne som vi t ex serverade när vi hade en liten middag som tack för de som hjäpte till efter vårt bröllop. Det blev bastu och badtunna och avslutades med ett litet disco oivardagsrummet!

Receptet har jag hittat på nätet,
men kommer inte håg riktigt var...

600 g nötfärs
1 stor gul lök
1 zucchini
1 dl balsamvinäger - bra kvalité
1 fp krossade tomater
örtsalt
peppar
en nypa socker
oregano, timjan, dragon och mejram

3 dl creme fraiche
2 dl grädde
örtsalt
2 dl vällagrad ost/parmesanost

lasagneplattor (med basilikasmak)

 Värm ugnen till 220 grader.

Skala och finhacka löken, skär ner zucchinin i småbitar, stek detta mjukt i en gryta. Tag av detta och bryn köttfärsen, tillsätt balsamvinäger, krossade tomater, örtsalt, peppar, socker och örter. Blanda i lök och zucchini. Låt puttra och smaka av med eventuellt lite mera salt.
Varva köttfärssåsen med lasagneplattor i en ugnsfast form. Vispa samman creme fraiche, grädde och salt till en tjock kräm och häll detta över. Riv osten och sprid ut den i ett jämnt lager. Ställ in formen i nedre delen av ugnen, så inte osten bränns vid. Gratinera i cirka 30 minuter eller tills pastan är genomkokt.

Servera med t ex sallad eller morötter i stavar till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar