Förra veckan tog vi en liten tripp upp till Sälen med jobbet. Hade rökt både ett älghjärta och ett par vildsvinsbogar innan, så jag tänkte att en liten aptitretare kunde vara på plats en av kvällarna innan den gemensamt tillagade middagen.
Denna klassiska röra med lite sting i går väl att göra på i princip allt rökt viltkött eller varför inte lite rökt lax.
Servera röran på lite knäckebröd, en bit mörkt rågbröd eller i princip vad som helst... Har någon gång i historien serverat i princip denna röra i tunnbröd med sallad och pommes till.
Tärnat rökt älghjärta
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde. vispad men inte för hårt
1 äpple, rivet eller fint tärnat med skal
1-2 msk pressad citron
1-3 msk riven pepparrot
salt/peppar
Efter att grädden är vispad, vispa upp med creme fraichen och i med äpple och kött.
Smaka av med resterande ingredienser efter behov och smak.
Själv gillar jag rejält med pepparrot för att få bra sting i röran. Den skall inte vara mesig!
Familjens Rylins receptsamling med mycket lamm, älg, vildsvin, rådjur, annat vilt eller nötkött som vi har tillgång till. Allt ekologiskt eller lokalt! Denna hemsida fungerar som ett uppslagsverk för egna favoriter med lite tips och tricks som man kommer på. Vi snor friskt och försöker länka när vi tänker på det. Alla recept tillagas på egen risk då vi bara är glada amatörer som skjuter lite från höften. Hoppas ni hittar något gott! /Anders Rylin
måndag 28 januari 2013
Rökt älghjärta med pepparrotsvisp
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar