För ett litet tag sedan när vi hade gäster skulle vi servera en liten förrätt. Det blev i princip två aptitretare där det ena var en av våra favoriter, Créme Ninon och sedan var det denna lite lyxiga räkröran.
Inspirationen kommer från ett radioprogram jag kan rekommendera. Meny, som går på torsdagar på P1.
Först en egen majonäs...
en äggula
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1,5 dl matolja eller lite mer om gulan är stor. Lite kan bytas ut om rapsolja eller olivolja för lite mer smak, men inte allt.
salt/peppar
ev. lite cayennepeppar
Alla ingredienser skall vara rumstempererade.
I med allt utom oljan i en bunke.
Böra vispa och häll sedan i oljan väldigt försiktigt. I början droppvis och i slutet när det binder bra, i en tunn stråle. Smaka av med salt/peppar
Lyxig räkröra
1 dl majonäs
1 dl färskost med pepparrot
ett par msk strimlad purjolök
rivet skal från en tvättad citron
1/2 äpple, strimlat med skal på
200 gram skalade räkor
50 gram löjrom
salt/peppar
lite dill
Vispa ihop majonäs och färskost. Rör ner resterande ingredienser utom löjrom och lite dill som du sparar. Smaka av med salt/peppar.
Rör sist i löjrommen och spara gärna lite rom och dill till servering.
Familjens Rylins receptsamling med mycket lamm, älg, vildsvin, rådjur, annat vilt eller nötkött som vi har tillgång till. Allt ekologiskt eller lokalt! Denna hemsida fungerar som ett uppslagsverk för egna favoriter med lite tips och tricks som man kommer på. Vi snor friskt och försöker länka när vi tänker på det. Alla recept tillagas på egen risk då vi bara är glada amatörer som skjuter lite från höften. Hoppas ni hittar något gott! /Anders Rylin
onsdag 30 januari 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar