Sista lammfärs paketet från 2010 strök med i veckan då vi skulle få besök av goda vänner. Två år i frysen och inget fel på den! Tycker själv att pastan blev väldigt god, men möjligtvis upplevdes den som lite torr utan sås. Skulle nog dock varit enkelt åtgärdat med lite olivolja i pastan efter den runnit av, så den inte skulle klibbat ihop som den gjorde. Får fundera på det...
Inspirerades av ett liknande recept i senaste numret av mat och vänner.
ca 400 g lammfärs
1 liten lök, eller charlottenlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
(0,5 dl grädde)
(2 msk ströbröd)
1 msk kalv eller lammfond
(1 ägg)
salt/peppar
ett par nävar kantareller, små eller skurna i mindre bitar
några dl skogschampinjoner, skurna i mindre bitar
några nävar mangold/spenat/ruccola, strimlade
2 vitlöksklyftor, finhackad
smör
salt/peppar
pasta efter behag
olivolja
riven parmesan eller kanske getost
Sätt på pastavattnet.
Låt ströbrödet svälla en stund i grädden. Blanda resten av ingredienserna och låt sedan svälla några minuter, innan du rullar små köttbullar som bryns i smör. Lägg åt sidan. Känner du dig lat, bryn lök med färsen och häll sedan på fonden. Ställ åt sidan.
Lägg i pastan.
Fräs svamp och vitlök och svamp i smör. Lägg i sallad när ett par minuter återstår. Smaka av och blanda sedan svampen, pasta, köttbullarna och servera med massor av riven parmesan och en god sallad.
Familjens Rylins receptsamling med mycket lamm, älg, vildsvin, rådjur, annat vilt eller nötkött som vi har tillgång till. Allt ekologiskt eller lokalt! Denna hemsida fungerar som ett uppslagsverk för egna favoriter med lite tips och tricks som man kommer på. Vi snor friskt och försöker länka när vi tänker på det. Alla recept tillagas på egen risk då vi bara är glada amatörer som skjuter lite från höften. Hoppas ni hittar något gott! /Anders Rylin
fredag 5 oktober 2012
Pasta med lammfärsbullar och svamp
Etiketter:
Färs,
Kantareller,
Köttbullar,
Lamm,
Pasta,
Snabbmat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar