Då vi skulle ha ett par grannar på besök i helgen bestämde vi oss för lite våfflor. Våfflor är väl inte det mest komplicerade i världen, men jag har i alla fall ett uråldrigt gammalt recept som härstammar från min kära morbror Håkan! Inte för jag sett honom göra det någon gång, men ändå ;-)
Naturligtvis skall de inte gräddas i några nya lättviktsjärn, utan ett rejält och tungt våffeljärn som är långt mycket äldre än vad mans själv är!
2 ägg
4,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk hjortronsalt
plus ev lite vanlig salt
100 g smält smör
Låt svälla lite i kylen en stund och grädda sedan
Ha gärna lite smör i pannan, så blir de finare och sockra direkt när de är färdiga.
Servera gärna med grädde och sylt från inköpt på Österöö fårfarms fina butik. Valet var denna gång med Punchblåbär och Romhjortron.
Dagen efter är det få saker som slår våfflorna med smör och socker, om man vill fortsätta på den slanka banan...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar