Efter dagens potthålsfyllning med vägföreningen och efterföljande årsmöte så skulle vi fixa grillat. Det blev en enkel men riktigit bra hamburgare (om jag själv får säga det) som piffades upp lite med kryddor från landet och lite flytande röksmak och en smarrig dressing. För de som inte testat Frisco hamburgarbröd från Korvbröds Bagarna, som även gör dessa till Max, gör det nu!! Världens godaste!!!
12 personer i varierande storlek...
Biffarna
1,6 g nötkött
1-1,5 tsk liquid smoke
ca 1-2 dl med repad Timjan/Oregano/Persilja - finhackat
Cayennepeppar
salt/peppar
3 ägg
Blanda och låt gärna färsen svälla/gotta ihop sig lite innan biffarna görs. Tänk på att hamburgarna drar ihop sig mycket så gör dem stora, ca 13-15 cm för att de sedana kännas stora och lyxiga. Grilla på hög värme, men inte för länge så de blir torra!
Dressing
2 dl Majjo, eller Creme fraiché
8 skivor inlagd gurka
2 msk ketchup
2 msk gul senap gärna amerikansk eller vilken som helst
1 vitlöksklyfta, finhackad
0,5 tsk paprikapulver
cayennepeppar efter smak
eventuellt lite chilisås
lite salt
I med allt i en skål och kör med stavmixer.
Servera sedan med sallad, tomat, gurka och varför inte lite lite ost på burgaren!
Familjens Rylins receptsamling med mycket lamm, älg, vildsvin, rådjur, annat vilt eller nötkött som vi har tillgång till. Allt ekologiskt eller lokalt! Denna hemsida fungerar som ett uppslagsverk för egna favoriter med lite tips och tricks som man kommer på. Vi snor friskt och försöker länka när vi tänker på det. Alla recept tillagas på egen risk då vi bara är glada amatörer som skjuter lite från höften. Hoppas ni hittar något gott! /Anders Rylin
söndag 9 september 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar