Har haft en påse lammracks liggandes i frysen sedan slakten förra hösten som varit planerad att användas under grillsäsongen. Tror jag sneglat på den varje gång frysen öppnats och drömt lite...
Igår var det dags! Gjorde en väldigt enkel sallad till och lite grillså. Kanske inte var optimal till lamm, även om den var god. Ibland får man anpassa sig till önskemålen hemma ;-)
Fem racks var lagom till mig Ulle och Casper..
Lammracks
5 lammracks
1 dl rött vin
2 dl rapsolja
myntablad
rosmarin
timjan
2 vitlöksklyftor
Pressa vitlöken, och hacka möjligtvis ner någon kvist av respektive krydda och blanda en marinad. Låt Racksen ligga i en stund, gärna några timmar.
Grilla! Tänk dock på en sak. Lammracks är oftast tunna och är busenkla att döda och göra skittorra. Mycket bättre om de grillas snabbt på hög värme så de får bra färg, men sedan tas av och får vila lite. Absolut ingen fara om de är lite röda eller rosa.
Grillsås
Några dl Turkisk youghurt eller cremefraich
några msk sweet chili
pressad vitlök
salt/peppar
En all round grillsås som man bara blandar ihop, efter egen smak. Jättegod! Dock hade väl jag till lamm kanske istället haft i lite färsk mynta, rosmarin, ellet gjort en annan sås. Men inte idag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar