Varje år är vi uppe hos Ulles släkt utanför Motala och fiskar kräftor. En tillställning som man alltid ser fram emot med mycket trevliga människor, glada skratt och supersmaskiga kräftor.
Varje år utses en kräftkung/drottning! Titeln tillfaller den som gissar närmst det antal kräftor som fångas för året. I år var det min tur! Ett helt år som kung, det inte är inte alla som får uppleva det ni...
Ett litet recept på lagen som kräftorna kokas i och sedan får svalna i, för att dra åt sig sältan och dillsmaken.
Till ca ett tjog kräftor
2,5 liter vatten
1 dl grovsalt
3-6 sockerbitar
6-8 dillkronor
Koka upp vatten , salt socker. Låt spadet koka lite så att det är bra tryck i det. Lägg i kräftorna med dill ovanpå och låt sedan koka i nio minuter. Kräftorna skall i alla fall flyta upp och koka en liten stund efter det.
Låt sedan kräftorna svalna i spadet.
Naturligtvis skall kräftorna ackompanjeras av årets besk och glada visor!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar