Vi har fortfarande kvar torkade trattisar från förra året i skåpet över frysen. Då halva familjen var däckad i förkylning/feber i helgen och därför inte den planerade kräftskivan blev av så satsade vi på en liten enkel risotto istället. Något jag gillar, då man ju måste korka upp en flaska vin...
En risotto står rakryggad för sig själv på matbordet, men det hade naturligtvis funkat fint med en bit viltkött eller lite sallad till naturligtvis.
2 nävar torkade trattkantareller
4 dl risotto ris (arbori eller avoriris)
2 scharlottenlökar, finhackade
1 msk
olja
ca 2 dl vitt vin
9 dl liter höns/grönsaksbuljong
2 dl pecorinoost
salt/peppar
Ta upp ett par nävar trattisar och lägg i blöt en kvart eller nåt.
Krama ur dem och hacka i mindre bitar.
Om man är lat (vilket jag är) värm vatten i micron och släng i buljongtärning. Annars, koka buljong... Svettar scharlottenlöken tillsammans med trattisarna en bra stund. I med
risottoriset och fortsätt svettas till riset är glansigt under viss omrörning. I
med vinet och låt koka ner under ganska låg värme. Sedan i med buljongen, lite i
taget och låt varsamt koka bort. Rör varsamt ganska ofta för att undvika att det
fastnar i botten. Koka inte risotton längre än att det finne lite kärna kvar och
alltså lite tuggmotstånd. Salta och peppra och i med osten. Rör runt och
låt stå en lite stund innan servering.
Familjens Rylins receptsamling med mycket lamm, älg, vildsvin, rådjur, annat vilt eller nötkött som vi har tillgång till. Allt ekologiskt eller lokalt! Denna hemsida fungerar som ett uppslagsverk för egna favoriter med lite tips och tricks som man kommer på. Vi snor friskt och försöker länka när vi tänker på det. Alla recept tillagas på egen risk då vi bara är glada amatörer som skjuter lite från höften. Hoppas ni hittar något gott! /Anders Rylin
torsdag 13 september 2012
Risotto med trattkantareller och Pecorino
Etiketter:
Fest,
Risotto,
Snabbmat,
Trattkantareller;
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar