Jag gillar enkel och god mat! Detta är just det.
Vill man sedan lyxa till det enligt receptet med lite champagne, så gör man det och serverar resten till. Det är dock inte alls nödvändigt, utan är soppan är god som den är.
Gör den dock inte i förväg. Ärtorna fina gröna färg försvinner och soppan blir lite grådassig istället.
Tänk på att receptet inte slutar mängdmässigt i en "riktig" soppa som du blir mätt på, utan det blir mer en aptitretare, eller förätt som kan serveras i ett glas, eller kanske i ett snappsglas.
Ca 10 snappsglas...
1 msk rapsolja
1 charlottenlök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 dl vispgrädde
2 dl hönsbuljong
5 dl frysta gröna ärtor
salt/peppar
1 tsk citronsaft
2 dl champagne eller annat mousserande vin
Låt charlottenlöken gå på medelvärme i en gryta så den mjuknar, men inte tar färg.
I med vitlök, grädde och buljong och ge det hela ett uppkok.
Ta av från plattan häll i en mixer. Häll i ärtorna i mixern och mixa slät. Alt. ta en stavmixer i grytan.
Låt soppan passera genom en sil.
Smaka av med citron, salt/peppar och blanda sist i lite mousserande.
Servera i små glas. Supergott!
Familjens Rylins receptsamling med mycket lamm, älg, vildsvin, rådjur, annat vilt eller nötkött som vi har tillgång till. Allt ekologiskt eller lokalt! Denna hemsida fungerar som ett uppslagsverk för egna favoriter med lite tips och tricks som man kommer på. Vi snor friskt och försöker länka när vi tänker på det. Alla recept tillagas på egen risk då vi bara är glada amatörer som skjuter lite från höften. Hoppas ni hittar något gott! /Anders Rylin
tisdag 12 februari 2013
Créme Ninon - Grön ärtsoppa med champagne
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar