Naturligtvis måste man som hallänning servera långkål till julbordet! Alla familjer har ett recept på sin egna långkål och här är mitt som jag kör.
Ett tips är att köpa en stor säck med grönkål och koka för att sedan frysa, så är det supersnabbt att göra nystekt långkål till din skinkmacka. Det går naturligtvis bra att köpa "korvar" med färdigkokt grönkål i frysdisken-
Förberedelser:
Skölj och rensa/repa grönkålen så du får bort stammen.
Koka i skinkspad eller i kalvbuljong (3 msk per liter vatten) i 30 minuter.
Låt rinna av och hacka fint.
Frys sedan in, eller tillaga vidare.
ca 500 g grönkål
smör
1 msk sirap
1-2 dl grädde
salt/vitpeppar
Stek grönkålen i smör några minuter.
I med lite sirap och stek lite till.
Vrid ner värme lite och låt grädde koka in.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Servera med nygriljerad vildsvinsskinka och god senap!
Familjens Rylins receptsamling med mycket lamm, älg, vildsvin, rådjur, annat vilt eller nötkött som vi har tillgång till. Allt ekologiskt eller lokalt! Denna hemsida fungerar som ett uppslagsverk för egna favoriter med lite tips och tricks som man kommer på. Vi snor friskt och försöker länka när vi tänker på det. Alla recept tillagas på egen risk då vi bara är glada amatörer som skjuter lite från höften. Hoppas ni hittar något gott! /Anders Rylin
fredag 28 december 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar