Lite snabbmat kan man faktiskt säga om man har sakerna hemma och köttet tinat...
ca 2 kotletter per person
vitlöksklyftor
rosmarin
smör
Stek kotletterna på hög värme med några vitlöslsyftor och rosmarin i stekpannan. Köttet drar ihop och kommer därför efter en stund inte så mycket i kontakt med stekpannan. Stekpannan med kotletterna kan därför med fördel sättas in i ugnen på ca 100-150 grader för att gå färdigt. Servera dem gärna med en lite röd kärna.
Rödvinssås
en halv gul lök
en mindre morot
en bit rotselleri, lika mycket som morot
ca 2,5 dl ox, kalv eller lammfond
ca 2,5 dl rödvin
salt/peppar
smör
Låt lök, morot och rotselleri svettas i en gryta.
I med fond och vin och låt koka ner till önskad smak och mängd, kanske typ 1-2 dl. Gör inget om det stormkokar ner fort...
Smaka av med salt/peppar och vispa ner en klick smör i slutet för att blanka av.
Supergott!
Gör vanligt mos, men använd 3/5 potatis 1/5 morot och 1/5 rotsellerie.
Rotselleri är min nya favorit!
Familjens Rylins receptsamling med mycket lamm, älg, vildsvin, rådjur, annat vilt eller nötkött som vi har tillgång till. Allt ekologiskt eller lokalt! Denna hemsida fungerar som ett uppslagsverk för egna favoriter med lite tips och tricks som man kommer på. Vi snor friskt och försöker länka när vi tänker på det. Alla recept tillagas på egen risk då vi bara är glada amatörer som skjuter lite från höften. Hoppas ni hittar något gott! /Anders Rylin
onsdag 5 december 2012
Fjärilskotletter från lamm, rödvinsås och pimpat potatismos
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar