onsdag 5 december 2012

Fjärilskotletter från lamm, rödvinsås och pimpat potatismos

Lite snabbmat kan man faktiskt säga om man har sakerna hemma och köttet tinat...

ca 2 kotletter per person
vitlöksklyftor
rosmarin
smör

Stek kotletterna på hög värme med några vitlöslsyftor och rosmarin i stekpannan. Köttet drar ihop och kommer därför efter en stund inte så mycket i kontakt med stekpannan. Stekpannan med kotletterna kan därför med fördel sättas in i ugnen på ca 100-150 grader för att gå färdigt. Servera dem gärna med en lite röd kärna.

Rödvinssås

en halv gul lök
en mindre morot
en bit rotselleri, lika mycket som morot
ca 2,5 dl ox, kalv eller lammfond
ca 2,5 dl rödvin
salt/peppar
smör

Låt lök, morot och rotselleri svettas i en gryta.
I med fond och vin och låt koka ner till önskad smak och mängd, kanske typ 1-2 dl. Gör inget om det stormkokar ner fort...
Smaka av med salt/peppar och vispa ner en klick smör i slutet för att blanka av.

Supergott!

Gör vanligt mos, men använd 3/5 potatis 1/5 morot och 1/5 rotsellerie.

Rotselleri är min nya favorit! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar