Helgens efterrätt blev inspirerad av ett recept där vi fick nytta av våran hjortronlikör som oftast bara står och väntar i skåpet.
Delarna till efterrätten görs med fördel en bra stund innan, var för sig och läggs ihop vid servering.
Supergott!
till ca 6 pers
Cheesecake
500 gram kesella
200 gram philadelphiaost
2 gelatinblad
200 g vit choklad
1 vaniljstång
Hjortronmylta
150 gram hjortron
50 gram socker
3 cl hjortronlikör
Havrecrunch
25 g smör
2 msk socker
0,5 dl havregryn
2 msk vetemjöl
Lägg gelatinbladen i kallt vatten
Vispa osten och kesellan
Smält chokladen i vattenblad
Krama ur gelatinbladen och blanda ut i chokladen
Rör ner chokladen i ostbandningen och klicka/spritsa upp i formar/glas
Blanda hjortron med socker och sprit. Låt stå en lång stund.
Blanda ingredienserna till havrecrunchen till smuldeg och sprid ut på en plåt
Baka i 10 minuter på ca 175 grader tills det får fin färg
Familjens Rylins receptsamling med mycket lamm, älg, vildsvin, rådjur, annat vilt eller nötkött som vi har tillgång till. Allt ekologiskt eller lokalt! Denna hemsida fungerar som ett uppslagsverk för egna favoriter med lite tips och tricks som man kommer på. Vi snor friskt och försöker länka när vi tänker på det. Alla recept tillagas på egen risk då vi bara är glada amatörer som skjuter lite från höften. Hoppas ni hittar något gott! /Anders Rylin
torsdag 15 november 2012
Hjortronmylta, havrecrunch och vit chokladcheescacke
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar