fredag 4 maj 2012

Smulig cheesecakemousse med rabarberkompott

Har väntat spänt på vårens första rabarber för att verkligen nytta deras potential i år. Det skall bli både pajer, saft och annat gott. Kunde inte hålla mig för att testa ett recept från tidningen Gourmé som jag lyckades ramla över i affären.

Rarbarberkompott
100 g rabarber
100 g syltsocker
rivet citronskal, från 1/4 citron
1,5 krm malen kardemumma

Skiva rabarbern, koka upp med syltsockret och låt sedan sjuda på svag värme i 3 minuter. Låt svalna och tillsätt citron och kardemumma

Cheesecakemousse
100 g färskost, typ philadelphia
1 dl vispgrädde
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Vispa färskosten för att få bort klumpar.Vispa grädden, ganska lätt, men inte för lätt. Blanda ner socker och vaniljsocker: Blanda/vispa ner färskosten till en jämn mousse.

Smul
3 digestivekex
35 g smör

Smält smöret. Mortla kexen rejält och rör sedan ner smöret.

Varva i glas och dekorera eventuellt. Servera!!
Dekoration
ev. citronmiliss

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar