Har väntat spänt på vårens första rabarber för att verkligen nytta deras potential i år. Det skall bli både pajer, saft och annat gott. Kunde inte hålla mig för att testa ett recept från tidningen Gourmé som jag lyckades ramla över i affären.
Rarbarberkompott
100 g rabarber
100 g syltsocker
rivet citronskal, från 1/4 citron
1,5 krm malen kardemumma
Skiva rabarbern, koka upp med syltsockret och låt sedan sjuda på svag värme i 3 minuter. Låt svalna och tillsätt citron och kardemumma
Cheesecakemousse
100 g färskost, typ philadelphia
1 dl vispgrädde
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Vispa färskosten för att få bort klumpar.Vispa grädden, ganska lätt, men inte för lätt. Blanda ner socker och vaniljsocker: Blanda/vispa ner färskosten till en jämn mousse.
Smul
3 digestivekex
35 g smör
Smält smöret. Mortla kexen rejält och rör sedan ner smöret.
Varva i glas och dekorera eventuellt. Servera!!
Dekoration
ev. citronmiliss
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar