Frugan slog till och köpte en massa fisk från hemfisk.se som tittade förbi med deras fiskbil. Bunkrade därmed upp med 5 kg lax och torsk. Känns lite konstigt att bunkra upp fryst fisk när men har en granne som fiskar och jag nästan varje dag går förbi fiskekörkan. Men nu finns det hemma i alla fall, när andan faller på.
Detta blev en smarrig kvällsmat som även uppskattades av vår granne med deras lilla tös. Jag hade dubbelt med cayennpeppar och då blev det rätt bra klös!
Enklare än så här blir inte matlagning...
1 paket bacon - strimlat
1/2 purjolök - strimlad
två nävar champinjoner - skivade
3-4 st torskryggfiléersalt/peppar
Sås:
1 stor burk creme fraiche
0,5 tsk Cayennepeppar
1 msk dijonsenap
3 msk hummerfond
ca 3 msk hackad dill
Garnering:
(räkor, dill)
Sätt ugnen på 200 grader
Bryn bacon och grönsaker och fördela sedan i en ugnsfast form.
Lägg på torsken och salta/peppra.
Rör ihop ingredienserna till såsen och häll sedan över.
Gratinera i ugnen i ca 20 minuter.
Servera med pressad potatis, grönsaker och garnera gärna med räkor om man vill lyxa till det, med det blev tokgott ändå.
Familjens Rylins receptsamling med mycket lamm, älg, vildsvin, rådjur, annat vilt eller nötkött som vi har tillgång till. Allt ekologiskt eller lokalt! Denna hemsida fungerar som ett uppslagsverk för egna favoriter med lite tips och tricks som man kommer på. Vi snor friskt och försöker länka när vi tänker på det. Alla recept tillagas på egen risk då vi bara är glada amatörer som skjuter lite från höften. Hoppas ni hittar något gott! /Anders Rylin
söndag 29 april 2012
Ugnsbakad torskrygg med pressad potatis
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar