Har sedan en tid Mathias Dahlgrens bok "Det naturliga köket". Köp den boken om du älskar mat! Många intressanta recept som till stor del bygger på ganska avancerad matlagning. Men också en del enklare saker och till exempel så ger han en del tips på kryddade snapsar.
Då jag fått en "förälskelse" i pepparrot och har planerat för råbiff på älg med pepparrot tänkte jag att denna snaps kunde bli en bra match.
ca 7 dl brännvin/vodka
Ca 250 gram pepparrot
1 citron
sockerlag
Noilly Prat - En torr vermut med smak av citrus och malört.
tunn kökshandduk, eller typ silduk
Ett stort tättslutande kärl/burk som rymmer brännvinet och lämnar minst halva behåll tom.
Skala och skiva pepparroten och tvätta och dela citronen.
Häng i handduken med pepparrot och citron så att locket sluter tätt och det inte når brännvinet.
Låt hänga i 3 dagar.
Smaka av med Noilly Prat och sockerlag
Jag smakade av med ca 2 matskedar av respektive sockerlag och Noilly Prat. Smakade först direkt - fy f-n vad stark smak och sedan avtog den riktiga styrkan lite, men det är fortfarande en snaps som kräver tilltugg. Det är rejält med bett i den!!
Naturligtvis går det säkerligen att smaka av med mer, men den blev riktigt god till råbiffen som jag återkommer till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar