måndag 12 augusti 2013

Rökt Älgkorv med Pepparrotsvisp

För en styv vecka sedan hade vi cocktailfest hemma med polarna. Som inledande aptitretare blev det då svårt att inte ta tag i lite älgkorv och röka, eftersom flera av deltagarna varit med om att stånka den vid vår årliga korvstånkning....

Har ju en förkärlek för att röka själv, varför ni hittar lite andra recept kring detta om ni letar lite. Alternativa recept på Pepparrotsvisp har jag också gjort tidigare och går naturligtvis att variera mycket.

Rökt Älgkorv
1 Abu-rök, eller annan liten rök
T-Röd
2 nävar ale-flis med enbär i
Korvar, efter behag

Låt flisen ligga en stund i vatten innan rökningen, så den inte bara brinner upp...
Fyll brännarna med T-Röd och släng i ett par nävar spån.
Lägg i korven och rök till korven är färdig, kanske 20-30 minuter, beroende temperatur i röken. Skär i en och kolla.

Rökningen kan göras dagar i förväg. Stoppa i så fall in korven en stund på 100 grader i ugnen, så den blir ljummen till servering.

Pepparrotsvisp
2 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
ca 2-3 msk riven pepparrot
salt/peppar

Vispa grädden vispa i slutet i crème fraiche.
Vispa i pepparrot efter behag (det skall vara lite sting) och smaka av med salt/peppar

1 kommentar:

  1. Korven serveras med fördel tillsammans med en Dry Martini!

    SvaraRadera