För en styv vecka sedan hade vi cocktailfest hemma med polarna. Som inledande aptitretare blev det då svårt att inte ta tag i lite älgkorv och röka, eftersom flera av deltagarna varit med om att stånka den vid vår årliga korvstånkning....
Har ju en förkärlek för att röka själv, varför ni hittar lite andra recept kring detta om ni letar lite. Alternativa recept på Pepparrotsvisp har jag också gjort tidigare och går naturligtvis att variera mycket.
Rökt Älgkorv
1 Abu-rök, eller annan liten rök
T-Röd
2 nävar ale-flis med enbär i
Korvar, efter behag
Låt flisen ligga en stund i vatten innan rökningen, så den inte bara brinner upp...
Fyll brännarna med T-Röd och släng i ett par nävar spån.
Lägg i korven och rök till korven är färdig, kanske 20-30 minuter, beroende temperatur i röken. Skär i en och kolla.
Rökningen kan göras dagar i förväg. Stoppa i så fall in korven en stund på 100 grader i ugnen, så den blir ljummen till servering.
Pepparrotsvisp
2 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
ca 2-3 msk riven pepparrot
salt/peppar
Vispa grädden vispa i slutet i crème fraiche.
Vispa i pepparrot efter behag (det skall vara lite sting) och smaka av med salt/peppar
Familjens Rylins receptsamling med mycket lamm, älg, vildsvin, rådjur, annat vilt eller nötkött som vi har tillgång till. Allt ekologiskt eller lokalt! Denna hemsida fungerar som ett uppslagsverk för egna favoriter med lite tips och tricks som man kommer på. Vi snor friskt och försöker länka när vi tänker på det. Alla recept tillagas på egen risk då vi bara är glada amatörer som skjuter lite från höften. Hoppas ni hittar något gott! /Anders Rylin
måndag 12 augusti 2013
Rökt Älgkorv med Pepparrotsvisp
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Korven serveras med fördel tillsammans med en Dry Martini!
SvaraRadera