Som förrätt till torsken i helgen blev det små västerbottensnacks toppade med creme fraiche inspirerade av Taste by Louise som vann förra årets upplaga av Mästerkocken. Hon har en fin hemsida med ännu mer recept, jag tror jag kommer prova.
Receptet räcker till en stor paj i springform på ca 20 cm. Med ett litet glas att stansa ut småpajer blir det ungefär 12 stycken.
Pajdeg
75 g rumsvarmt smör
1,5 dl vetemjöl
1 dl fullkornsmjöl
Fyllning
1 1/2 dl vispad grädde
1 1/2 dl vispgrädde
3 äggulor
2 krm cayennepeppar
150 gram riven västerbottenost
salt
Topping
Nyskalade räkor
creme fraiche
löjrom
dill
Sätt ugnen på 175 grader.
Arbeta ihop tärnat smör och mjöl med fingrarna och tryck sedan ut i pajformen. Nagga med en gaffel.
Förgrädda i ca 10 minuter till fin färg.
Rör försiktigt ihop fyllningen och häll i pajformen. Grädda till fin ärg och tills smeten stannat i ca 20-25 minuter.
Stansa ut pajer och garnera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar