Inför helgens besök vankades det äppelpaj vilken är en favvo här hemma.En enkel och god äppelpaj! Receptet borde väl lagts in av Ulle, som ligger bakom pajen, men jag har fortfarande svårigheter att få henne till att lägga in sitt första recept.
Till det blev det en hemmagjord vaniljsås, för första gången. Kan lova dock att det inte är sista. Supergott och hyfsat enkelt, faktiskt. Det receptet kommer dock senare...
4-5 äpplen, gärna syrliga, naturligtvis svenska, skalade och skivade
150 g smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1/2 dl grädde
1/2 dl sirap
Sätt på ugnen på 175 grader
Lägg äpplena i en ugnsfast form
Smält smöret
Rör ihop resterande ingredienser och bred över äpplena
Grädda i ca 25 minter tills du får en fin yta
Familjens Rylins receptsamling med mycket lamm, älg, vildsvin, rådjur, annat vilt eller nötkött som vi har tillgång till. Allt ekologiskt eller lokalt! Denna hemsida fungerar som ett uppslagsverk för egna favoriter med lite tips och tricks som man kommer på. Vi snor friskt och försöker länka när vi tänker på det. Alla recept tillagas på egen risk då vi bara är glada amatörer som skjuter lite från höften. Hoppas ni hittar något gott! /Anders Rylin
måndag 12 november 2012
Ulles enkla äppelpaj
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar