torsdag 22 december 2011

Julköttbullar med älg

Vill naturligtvis bidra till julbordet med lite älgköttbullar!

Tycker själv att de blev väldigt goda, men kanske att man inte skulle gått på så mycket olika kryddor, så kanske de skulle smakat lite "tydligare"...

Recepten är inspírerade av lite olika Mannerström recept.

800 g älgfärs
400 g fläskfärs
2 små gula lökar
1 dl gräddmjälk (50/50 grädde/mjölk)
0,5 dl vatten
1 ägg
1 dl ströbröd
3 msk spad från anjovisfileér
2 msk koncentrerad viltfon
ca 1 tsk hel Kryddpeppar som jag malde
1 krm Rosmarin
1 krm Timjan
1 tsk Enbär som jag malde
salt/peppar

Blötlägg ströbrödet i grädddmjäölken, vatten och ägg.
Riv båda lökarna och bryn en av dem gyllengul
Blanda alla ingridienser och smaka av med salt och peppar.
Provstek lite färs så kryddningen känns bra.
Låt svälla lite och stek sedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar