Ulrika var på julmiddag med jobbet i fredags, så grabbarna grävde lite i frysen och hittade egenstonkad vildsvinskorv, från förra säsongen. Den måste ju göras av med, så det fick bli en pasta, med vad vi hade i grönsaksväg.
4 vildsvinskorvar
1/2 purjolök (hade förmodligen varit bättre med gul lök...)
2 morötter, nedhackade i småbitar
1 msk koncentrerard viltfond
vitt vin (kan struntas i, förtog nog lite viltsmak)
grädde
timjan
rosmarin
salt
peppar
parmesan
Koka upp pastavatten.
Då korven inte håller ihop så bra så lade jag i den i skjudanden vatten för att den skulle sätta sig, och skuinnet kunde dras av, utan att den föll isär.
Moroten svettades en stund i smör för att mjukna något, innan purjolöken lades i.
I med pastan i vatnet, koka den inte riktigt färdigt..
I med korven och bryn alltihopa lite samtidigt som kryddorna åkte i.
I med vin och grädde, efter smak. Jag tog ca 1 dl vin och typ 2 dl grädde.
Koka ihop.
När pastan var klar slängdes den i korvröran och sedan lite lite parmesan på.
Somnade Casper lite extra gott den natten eller slog han kanske klackarna i taket?
SvaraRaderaSkulle man kunna tro. Vinet kokar ju bort, men inte helt otänkbart att farsan somnade gott iaf. Kanske fanns det en liten skvätt till...
Radera