I veckan var det en magisk sommarkväll med besök av syskonen från Värmland. Det blev grillad skivad lammstek från Sjönevad som fått mycket kärlek och naturligtvis styckats av oss själva.
Receptet räcker till ca 6-7 vuxna.
Ca 1,5-2 kg skivad bog från lamm, med ben och allt
Salt/peppar
Några rosmarinkvistar
Salta och peppra det rumstempererade köttet och grilla på hög värme med några kvistar rosmarin på köttet och i glöden. Doftar och smakar juvligt! Grilla för Guds skull inte köttet för länge!! Ta gärna av det när det är lite rött och lägg i folie för att vila innan servering.
Nypotatis
Div örter från landet
Oliv eller rapsolja
Rosta potatisarna i ugn. Blanda örterna med olja och fördela inför sista minuterna och höj då gärna värmen, så blir de fint krispiga.
Salsa Verde
Ca en kruka basilika
Ca en kruka persilja
Ca en kruka mynta
Eller andra gröna örter...
2 msk kapris
4 sardeller
2 vitlöksklyftor
2 del olivolja
1 nypa socker
1 liten klyfta citron
Salt/peppar
Lägg örter, kapris, vitlök och sardeller i en högvpå en stor skärbräda och hacka tills det är fint. Lägg allt i en skål, häll i olja och blanda. Smaka av med kryddorna och kläm i lite citron.
Servera gärna köttet med salsan på och ackompanjerat med potatisen och en god sallad.
En bättre sommarkväll blir det inte!!
Familjens Rylins receptsamling med mycket lamm, älg, vildsvin, rådjur, annat vilt eller nötkött som vi har tillgång till. Allt ekologiskt eller lokalt! Denna hemsida fungerar som ett uppslagsverk för egna favoriter med lite tips och tricks som man kommer på. Vi snor friskt och försöker länka när vi tänker på det. Alla recept tillagas på egen risk då vi bara är glada amatörer som skjuter lite från höften. Hoppas ni hittar något gott! /Anders Rylin
söndag 29 juli 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Tack för en underbar middag.... hälsar vi från Värmland.
SvaraRadera