Efter att vi spenderat eftermiddagen vid en orienteringstävling i Varberg var det dags att landa hemma hos oss för lite mat.
Inte två helt självklar hittar med en två och en treåring vid bordet. Men Casper gillade naturligtvis korven och risotton nästan sprutade ur öronen på de båda...
Receptet räckte alltså till fyra vuxna och två hungriga barn!
Risotto:
3 scharlottenlökar (om det är av den mindre sorten)
5 dl risottoris av lämplig sort...
2-3 dl rödvin
ca 1 liter buljong
ett par nävar kantareller
2-3 dl riven västerbottenost
Koka upp buljong medans du svettar scharlottenlöken en bra stund. I med
rosottoriset och fortsätt svettas till riset är glansigt under viss omrörning. I
med vinet och låt koka ner under ganska låg värme. Sedan i med buljongen, lite i
taget och låt varsamt koka bort. Rör varsamt ganska ofta för att undvika att det
fastnar i botten. Medans du kokar risotton skall du bryna kantarellerna i smör, salta och peppra. Koka inte risotton längre än att det finne lite kärna kvar och
alltså lite tuggmotstånd. Salta och peppra och i med osten. Rör runt och
låt stå en lite stund innan servering.
Älgkorv:
Stek den egenstonkade älgkorven på mellanvärme med mycket smör. Glöm inte att sticka den så den inte spricker.
För alla som inte har stonkat korv tidigare kan jag bara rekommendera följande klassiker där man lär sig allt...
Servera med en god sallad!
Familjens Rylins receptsamling med mycket lamm, älg, vildsvin, rådjur, annat vilt eller nötkött som vi har tillgång till. Allt ekologiskt eller lokalt! Denna hemsida fungerar som ett uppslagsverk för egna favoriter med lite tips och tricks som man kommer på. Vi snor friskt och försöker länka när vi tänker på det. Alla recept tillagas på egen risk då vi bara är glada amatörer som skjuter lite från höften. Hoppas ni hittar något gott! /Anders Rylin
söndag 25 mars 2012
Rödvinsrisotto med västerbottenost, kantareller och älgkorv
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar