Grillsäsongen har börjat för ett tag sedan och med den började jag göra egna korvbröd...
Enklare korvbröd kan man nog inte göra även om det tar lite tid, då de skall jäsa lite granna.
1 pkt jäst (torr eller färsk)
0,5 liter mjölk
2 tsk havssalt
50 gram rumsvarmt smör
750 g mjöl (vetemjöl, eller blanda gärna in något nyttigt och grovt)
Om du kör torrjäst så kan du blanda det i mjölet först, annars så blanda allt i en degblandare. Smula ner den färska jästen om du kör det.
Knåda degen i blandaren 10 minuter.
Lägg en handduk, eller folie över och ställ undan i 30 minuter.
Dela degen i typ 25 delar och rulla, eller dra ut till små bröd om ca 12 cm.
Lägg på bakplåtspapper under en handduk och låt jäsa i minst 1,5 timmar.
Grädda i 225 grader i ca 10 minuter.
Avnjut i vårsolen med en god korv och en bärs!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar