En riktig LCHF-rätt om jag inte har missförstått... Serverades dessutom med lite smörstekta kantareller!
Går ju naturligtvis att variera i det oändliga. Välj vilken färs du vill, välj vilken ost du vill och de grönsakerna du känner för.
Älgfärsbiffar
Älgfärs
Lite grädde
Lite ströbröd
Smulade torkade trattkantareller - om du lägger i det, så dra ner på ströbrödet.
Ägg
Finhackad gul lök
torkad timjan, eller färsk
salt/peppar
Ost skuren i tärningar (gärna Kvibille blåmögelost)
Blanda färs med grädde, ströbröd, ägg, lök och timjan.
Smaka av med salt/peppar
Låt färsen svälla en stund i kylskåpet.
Ta en hyfsad näve färs och platta till, tryck i en ostbit och låt sedan färsen omsluta osten.
Bryn biffarna på ganska bra värme så det får färg och låt de sedan gå färdigt i ugnen om de inte är färdiga.
Pestoslungade grönsaker
Blomkål
Broccoli
Haricorts verts
salt
pesto
Dela kålen i små buketter och lägg i kokande saltat vatten.
Efter fyra minuter så lägg i Haricorts verts och koka en minut till. Det skall ha fint tuggmotstånd.
Häll av vattnet, lägg i behållare och skeda över rumstempererad pesto.
Vänd runt så peston fördelas fint.
Servera biffarna tillsammans med de pestoslungade grönsakerna.
Familjens Rylins receptsamling med mycket lamm, älg, vildsvin, rådjur, annat vilt eller nötkött som vi har tillgång till. Allt ekologiskt eller lokalt! Denna hemsida fungerar som ett uppslagsverk för egna favoriter med lite tips och tricks som man kommer på. Vi snor friskt och försöker länka när vi tänker på det. Alla recept tillagas på egen risk då vi bara är glada amatörer som skjuter lite från höften. Hoppas ni hittar något gott! /Anders Rylin
fredag 22 november 2013
Älgfärsbiffar med ädelostgömma och pestoslungade grönsaker
Etiketter:
Färs,
Kantareller,
Köttbullar,
Nötkött,
Svamp,
Tillbehör,
Trattkantareller;,
Vildsvin,
vilt,
Älg
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar