onsdag 17 april 2013

Coleslaw

Gjorde coleslaw till min "Pulled wild boar" på en rejäl vildsvinsstek i helgen. Den dyker dock upp först senare.

Hyfsat god men som finns i många variationer om man letar runt lite på nätet.

En bit vitkål, ca 500 gram, fint strimlad
1 morot, grovt riven
1/2 gul lök, fint hackad
0,5 dl majonäs (gärna egen, se separat recept)
1 dl gräddfil eller creme fraiche
1 msk vit vinäger
1 msk dijonsenap
0,5 tsk socker
salt/peppar

Blanda grönsakerna.
Blanda majjon och gräddfil, vinäger och senap.
Rör ut med grönsakerna.
Smaka av med socker salt och peppar.

1 kommentar:

  1. Coleslaw har sedan jag började köra LCHF seglat upp som en seriös favorit. Finns i så många varianter att man kan bli knäpp..... Jag har självklart inte socker i min, inte gräddfil/creme fraiche heller utan snarare mer majo och kanske lite grädde. Rödlök gör att den ser roligare ut än om man kör gul lök. Lite purjo passar också bra. Ett syrligt äpple är inte heller fel.

    SvaraRadera