Gjorde coleslaw till min "Pulled wild boar" på en rejäl vildsvinsstek i helgen. Den dyker dock upp först senare.
Hyfsat god men som finns i många variationer om man letar runt lite på nätet.
En bit vitkål, ca 500 gram, fint strimlad
1 morot, grovt riven
1/2 gul lök, fint hackad
0,5 dl majonäs (gärna egen, se separat recept)
1 dl gräddfil eller creme fraiche
1 msk vit vinäger
1 msk dijonsenap
0,5 tsk socker
salt/peppar
Blanda grönsakerna.
Blanda majjon och gräddfil, vinäger och senap.
Rör ut med grönsakerna.
Smaka av med socker salt och peppar.
Familjens Rylins receptsamling med mycket lamm, älg, vildsvin, rådjur, annat vilt eller nötkött som vi har tillgång till. Allt ekologiskt eller lokalt! Denna hemsida fungerar som ett uppslagsverk för egna favoriter med lite tips och tricks som man kommer på. Vi snor friskt och försöker länka när vi tänker på det. Alla recept tillagas på egen risk då vi bara är glada amatörer som skjuter lite från höften. Hoppas ni hittar något gott! /Anders Rylin
onsdag 17 april 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Coleslaw har sedan jag började köra LCHF seglat upp som en seriös favorit. Finns i så många varianter att man kan bli knäpp..... Jag har självklart inte socker i min, inte gräddfil/creme fraiche heller utan snarare mer majo och kanske lite grädde. Rödlök gör att den ser roligare ut än om man kör gul lök. Lite purjo passar också bra. Ett syrligt äpple är inte heller fel.
SvaraRadera