Lite pyssel med egna ravioli och det underlättar lite om man har en pastamaskin. Det är jättesvårt att få pastan tunn annars och om den inte är det så blir det inte särskilt kul att äta.
Vi har haft svårt att hitta något vi varit riktigt nöjda med med lammfärs i tomatsås, men detta blev en riktig höjdare!
Pastadeg:
450 g durumvete
4 ägg plus en äggula (inte för små, då kan man öka ett ägg)
2 msk vatten
1 msk olivolja
Tomatsås:
3 vitlöksklyftor, finhackade
3/4 dl olivolja
1 burk krossade tomater
1 burk hela tomater (alt en ask små kvisttomater)
1 dl vatten
1/2 krm socker
1 msk vitvinsvinäger
salt/peppar
Fyllning
1 charlottenlök, finhackad
400 g lammfärs
4 msk getost
saft från 1/2 citron
hackad färsk timjan
salt/peppar
Börja med pastadegen en dryg timma innan resterande skall göras.
lägg mjölet i en hög och gör en grop vari äggen kläcks och salt hälls i.
Slå sönder äggen och rör sidan i resten varefter degen arbetas ihop.
Låt vila i plastfolie i kylen minst en timma.
Tomatsåsen. Fräs vitlök i oljan (och tillsätt sedan tomater och fortsätt att fräsa lite) varefter burktomaterna tillsätts. Tillsätt resterande och låt sjuda tills det får lagom konsistens till pastan. Ca 15-25 minuter.
Blanda ingredienserna till fyllningen.
Kavla/rulla degen till pastan i flera delar och lägg antingen ut degen och placera sedan fyllningen i små bullar och sedan en deg ovanpå, varefter man sedan stansar runt med ett glas och klämmer ihop med fingrarna. Alternativt stansar man ut en massa "oblater" där man lägger ut bullarna och sedan tar en annan "oblat" och lägger ovanpå och klämmer ihop kanterna. Blir ca 40 stk. Låt gärna stå en liten stund och torka till.
Koka raviolin i rikligt med saltat vatten i ca 5 minuter. De flyter upp.
Servera nerrörda i den goda tomatsåsen med massor av parmesanost!
Familjens Rylins receptsamling med mycket lamm, älg, vildsvin, rådjur, annat vilt eller nötkött som vi har tillgång till. Allt ekologiskt eller lokalt! Denna hemsida fungerar som ett uppslagsverk för egna favoriter med lite tips och tricks som man kommer på. Vi snor friskt och försöker länka när vi tänker på det. Alla recept tillagas på egen risk då vi bara är glada amatörer som skjuter lite från höften. Hoppas ni hittar något gott! /Anders Rylin
fredag 8 juni 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar